Facebook logo

Vereniging Begraafplaats Okkenbroek

Op de begraafplaats Okkenbroek komt de familie- geschiedenis van vele geslachten tot leven.
Geslachten met namen die door de jaren de ontwikkeling in Okkenbroek en omgeving vorm en inhoud hebben gegeven. Al die families liggen daar naast elkaar begraven. Voor velen van ons geldt dat er naaste familie dan wel kennissen zijn begraven.
 
Plattegrond begraafplaatsOp 7 oktober 1926 verleende B&W van de gemeente Diepenveen verlof aan de toenmalige Kerkstichting Okkenbroek om een begraafplaats aan de Okkenbroekerveldweg aan te leggen.
 
In juli 1928 vond de eerste begrafenis plaats. Inmiddels zijn er bijna 500 mensen ten ruste gelegd.
De Vereniging Begraafplaats Okkenbroek is op 9 maart 2016 opgericht om de begraafplaats van de Protestantse Gemeente te Okkenbroek over te nemen.
 
De vereniging (bestuur en leden) gaat het beheer, onderhoud en exploitatie uitvoeren.
In het bestuur zitten de volgende personen: Aart Evers – voorzitter; Marian Jansen-Grotentraast - secretaris/penningmeester; Gerrit Haverslag, Ria Klein Lebbink en Hans Toorneman.
 
Om de betrokkenheid van de mensen uit Okkenbroek en omgeving te bevorderen en om het huidige karakter van de begraafplaats zo veel mogelijk te behouden is unaniem (kerkenraad en vrijwilligers begraafplaats) gekozen voor de verenigingsvorm.